Recept zonder koolhydraten: Gepofte zoete aardappel

Veel mensen zien groenten als een ‘extra-tje’ bij een gerecht. Deze gedachte moet eigelijk 380 graden anders zijn! Groenten zijn juist heerlijk, gezond en super belangrijk om genoeg van binnen te krijgen.

Voor onder andere de mensen die niet gewend zijn om groenten als hoofd-ingrediënt te zien, zal ik heerlijke koolhydraatarme recepten online zetten.

Ik trap af met een persoonlijke favoriet: De gepofte zoete aardappel! Met de juiste ingrediënten en bereiding is dit een heerlijke ‘normale’ aardappel vervanger.

Ingrediënten

Koolhydraatarm recept voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • bakje cherry tomaten of 4 gewone tomaten
  • 100 gram fetta kaas
  • 1 teen knoflook
  • handje peterselie
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • scheut olijfolie

De bereiding

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Boen de zoete aardappelen schoon met een afwasborstel en water. Prik dan met een vork, gaten in de aardappelen. Als de oven inmiddels de juiste temperatuur bereikt heeft, mogen de aardappelen voor 40 minuten in de oven gezet worden.

Even wachten…

Na een half uurtje mag je beginnen met het maken van de vulling van de zoete aardappelen. Snij de tomaten in blokjes en prak de feta klein met een vork. De peterselie, ui en de knoflook mogen klein gesneden worden.

Doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Ondertussen zijn de zoete aardappels klaar. Haal ze uit de oven en snijd ze horizontaal door midden. Let hierbij op dat je ze niet helemaal door snijdt.

Doe de feta, tomaten en peterselie mix in de zoete aardappel.

Et voila, het ziet er mooi, kleurrijk uit en smaakt ook nog eens heerlijk!

 

Dit gerecht is perfect voor het diner, samen met een lekker stukje vlees of vis en een  gemengde salade.

 

Smakelijk eten!

 

Koolhydraatarm afvallen met meer lekkere recepten?

In dit artikel heb je kennis gemaakt met een lekker koolhydraatarm recept. Benieuwd naar meer van zulke smaakvolle en makkelijke recepten?

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma bevat alles wat je nodig hebt om overtollig vet te verliezen. Dit zonder honger te lijden of zelfs maar te hoeven sporten.

Dankzij de makkelijke en bovenal heerlijke recepten, kun je tot 2 kg per week afvallen!

De 6 eetmomenten per dag zorgen ervoor dat je de 50 dagen doorkomt zónder honger te lijden. Wij zijn erg te spreken over de lekkere recepten en raden je dan ook aan om even op de website te kijken.

Klik hier om meer informatie te lezen over het Koolhydraatarm 50 dagen Programma >>

koolhydraatarm afvallen programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *